[Persbericht] Nieuw: 20 topexperten lanceren met StrongTale de allereerste community van story-sellers

Een team van 20 content strategists en content experts (video, audio, copy) lanceert de allereerste story-selling studio in ons land, genaamd ‘StrongTale’, en vormt zo de eerste community van story-sellers. Hun missie? Expertise-gedreven organisaties op een schaalbare manier als innovator in de markt zetten door middel van sterke content. Aan de basis ligt het ‘Content Machine Framework’, een vast driestappenproces dat het jonge bedrijf de afgelopen 12 maanden al succesvol implementeerde voor een tiental bedrijven.

StrongTale is een spinoff van Websteak, een digital leadgen agency dat al zeven jaar revenue-gedreven leadgeneration-strategieën uitwerkt voor onder meer Frisomat, Toyota Material Handling Group en vastgoedbeheerder Ceusters.

“Wat we vaak zijn tegengekomen de laatste jaren, is dat de focus bij communicatie en marketing heel sterk is opgeschoven naar het einde van de funnel, naar het capteren van leads”, vertelt managing partner Matteo Van Mol. “Maar de kunst van vraag creëren, ligt hem erin door op een consistente manier expertise te brengen aan de hand van sterke verhalen die zichzelf verkopen. En dat is lang nog niet overal ingeburgerd, daar willen we verandering in brengen.”

Websteak, StrongTale en FAKTOR21 (de eerste spinoff, opgestart in 2021) opereren onafhankelijk van elkaar, maar zijn uiteraard wel complementaire onderdelen binnen een groter leadgeneration-verhaal. Bij Websteak ligt de nadruk op digital strategy en performance, bij FAKTOR21 op alignment tussen marketing en sales door middel van processen en technologie, en bij StrongTale op contentstrategie en content operations.

“Vanuit een centraal contentconcept, gebaseerd op de expertise van de organisatie en de informatienoden van de doelgroep, gaan we op een consistente en schaalbare manier de markt benaderen”, vertelt content strategist Andy Aerts. “Dat is bijzonder belangrijk, want mensen hebben nood aan geloofwaardige en sterke verhalen. Op het internet zijn al genoeg doorprikbare, luchtige verkoopsverhaaltjes te vinden. Wij willen het anders doen.”

Buyer enablement, geen losse content initiatieven

“Heel veel organisaties zijn vandaag met content bezig, en da’s positief”, weet content strategist Frederick Van Grootel te vertellen. “Maar de impact van hun contentinspanningen, die laat veelal te wensen over. Daarvoor zijn verschillende redenen. Het ontbreken van een centraal concept is misschien wel de grootste, vooral omdat je in de uitwerking dan efficiëntie en schaalbaarheid mist.”

Het team van StrongTale zet in op twee fronten: contentstrategie enerzijds, en content operations anderzijds.

“Strategie houdt in dat we voor organisaties het Content Machine Framework concreet gaan vormgeven en invullen, zodat marketingteams er zelf autonoom mee aan de slag kunnen. Maar we kunnen ook ontzorgen op het gebied van operations: van training en begeleiding, tot het volledig op ons nemen van de uitvoering.”

De kern van de zaak voor StrongTale? Buyer enablement.

“Dat betekent concreet dat we eindgebruikers en eindklanten zodanig goed gaan informeren tijdens hun zoektocht naar een oplossing, dat ze eigenlijk al 80 procent van hun koopproces achter de rug hebben voor ze contact opnemen met je organisatie”.

Zo winnen bedrijven op twee vlakken.

“Enerzijds is het dé manier om positieve associaties op te bouwen, anderzijds legt het veel minder druk op je salesapparaat. Zij hoeven zich alleen nog maar te bekommeren om leads die écht koopklaar zijn.”

Het bedrijf schoot zopas uit de startblokken en mag zich intussen al bewijzen voor Vanbreda Risk & Benefits, CHEP en Netsy.

De website van Websteak kan je hier bezoeken: www.websteak.be

De website van FAKTOR21 kan je hier bezoeken: www.faktor21.be