Met videomarketing probeer je als bedrijf je kennis te delen met je doelgroep. Door online video’s te verspreiden via allerhande kanalen, zodat je doelgroep jou erkent als een expert. Maar hoe start je met zulke video’s? Wat doe je als je video niet perfect is? Druk je op ‘Publiceren’ of wacht je beter af? 

In deze aflevering van de Content Machine Podcast praat ik met content strategist Matteo (StrongTale & Websteak) over de zoektocht van marketingafdelingen naar de perfecte video. En hoe ze zich te vaak helemaal vastrijden.

In elke video die je opneemt, zit wel eens een foutje zoals een onscherp beeld. De vraag is: moet je die video dan publiceren of niet?

Bedrijven stellen vaak twee voorwaarden. Eén: ze willen dat de kwaliteit van de productie perfect is. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Je hebt geen dure productie in een grote studio nodig.

Twee: ze willen dat de video inhoudelijk perfect is. Er zijn namelijk veel meetings en werkgroepen over hun videomarketing gegaan. En zo geraken ze niet gestart. Terwijl dat net het authentieke aan video’s maken is: je bent on the fly je verhaal aan het opbouwen.

De kern van de zaak: ideeën en inzichten delen

De belangrijkste voorwaarde volgens ons: deel je video zolang het eindproduct relevant is voor je kijker. Je hoeft ook niet te stoppen met opnemen omdat er toevallig een medewerker in beeld wandelt. Laat jezelf niet vastzetten omdat je er te lang over nadenkt. Deel je ideeën en inzichten met je kijkers. En zorg dat je op een consistente manier naar buiten komt.

Het evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit

Volgens één visie op videomarketing moet je als bedrijf gewoon gezien worden. Dat betekent een focus op kwantiteit: zo’n 20 keer per dag posten op alle platformen. Met een basiskwaliteit voor de video uiteraard.

Daar sluiten we ons bij aan. Je kan niet te veel communiceren.

Een merk bouw je niet met één strategische video. Wel door consistent aanwezig te zijn en op dezelfde nageltjes te kloppen. 

Breng een verhaal naar buiten dat herkenbaar is voor je doelgroep. Voor een tikfout in je ondertiteling of andere schoonheidsfoutjes hoef je je video niet offline te halen. Zolang de kernboodschap maar overeind blijft.

Op een authentieke manier je proces tonen

Als je consistent veel vertelt, vragen beantwoordt en met een visie naar buiten komt, dan moet je misschien achteraf je boodschap nuanceren.

Wat je zei, bleek niet helemaal waar omdat je intussen meer ervaring hebt opgedaan. 

Op die manier kom je over als een authentieke expert die het allemaal probeert uit te dokteren, die wil innoveren. Ja, je gaat wel eens een uitschuiver maken. Maar doe je dat op een authentieke manier? Dan win je aan geloofwaardigheid. En dat komt beter over dan een afgelikte marketingproductie met het verhaal van de organisatie en oppervlakkige kennis erin, maar geen diepgaande expertise.

Connecteer met anderen

Gebruik je persoonlijke profiel op het platform dat je het vaakst gebruikt om echt connecties aan te gaan.

Laat comments achter bij anderen zonder verwachtingen te hebben.

Ga actief naar inzichten in de markt op het platform dat je gebruikt, in ons geval LinkedIn. Dan gaan mensen aandacht hebben voor je volgende videopost.

What the 🦊?

  • De kwaliteit van je video hoeft niet perfect te zijn
  • Loopt er iets mis bij de opname? Benoem dat
  • Zet jezelf niet vast door er te lang over na te denken
  • Beter af en toe een uitschuiver dan geen diepgaande kennis delen
  • Connecteer met anderen op je favoriete platform

Start je verhaal hier

Winnen met content. Dat wil toch ieder bedrijf? Met StrongTale krijg je een contentmachine die jouw doelgroep maximaal informeert. Zo draai je sneller meer omzet. Benieuwd hoe we dat klaarspelen voor jouw organisatie?

of bel ons op +32 473 48 51 37

Strongtale - Team CTA

Start je verhaal hier

Winnen met content. Dat wil toch ieder bedrijf? Met StrongTale krijg je een contentmachine die jouw doelgroep maximaal informeert. Zo draai je sneller meer omzet. Benieuwd hoe we dat klaarspelen voor jouw organisatie?

of bel ons op +32 473 48 51 37